Igenis létezik hatékony nyelvoktatás!

A nyelvoktatás sokféle formában lehet hatékony. Az igazi kérdés inkább az, hogy a nyelvet milyen formában kívánjuk használni. A hagyományos, szöveg alapú nyelvoktatás kiválóan működhet – egyetlen hátránya, hogy pusztán az írott szövegek megértését fejleszti. Így ha valóban beszélnünk kell egy idegen nyelven, olyan oktatási formára van szükségünk, ami beszéd alapon tanítja a nyelvet. Ez pedig a hagyományos módszerekkel igen nehéz: hiszen a legintenzívebb nyelvórán sem beszél a diák aktívan többet, mint az idő 30-40%-át. A többi a tanári magyarázatokkal, írásbeli feladatokkal telik.

A DynEd kaliforniai vállalat megmutatja, hogyan lehet beszéd alapon nyelvet tanítani már a kezdetektől fogva. A világ legszélesebb digitális angol nyelvtanfolyam kínálatával rendelkező cégnek több, mint 25 millió felhasználója van világszerte. Magánemberek mellett oktatási minisztériumok, kormányok és számos nagyvállalat tette le már a DynEd mellett a voksát.

100% beszédközpontúság – a számítógépes technológia segítségével

Sokan vannak, akik értik az angol nyelvet és a szókincsük is megfelelő. Mégis gyakori, hogy igazi beszédhelyzetben zavarba jönnek, nem találják a jól ismert szavakat, kifejezéseket sem. A megértésből ugyanis sohasem alakul ki az aktív beszédhasználat. Ehhez rengeteg aktív beszédgyakorlás szükséges.

És bizony az új szavak, kifejezések, nyelvtani elemek megtanulásának kezdeti szakaszában, amikor rengeteg gyakorlásra van szükség, a számítógép teljesít jobban. A számítógép kitartóbb, objektívabb és nagyobb változatosságot tud biztosítani.  A DynEd nyelvtanfolyamok esetében a tanulás kemény és időrabló részét, az ismeretek átadását és gyakorlását a tanuló kiválóan megírt szoftveres nyelvtanfolyamokkal végzi el.

A DynEd-del tanulók óránként 80-100 mondatot mondanak ki aktívan, egy fél éves tanulás alatt könnyedén teljesítenek 10.000 mondatot. Az új ismereteket először mindig hallás útján sajátítják el, az írott szöveg nem zavarja meg a beszédértés fejlődését. Ez az aktivitás a garancia arra, hogy a tanultakat éles helyzetben is automatikusan alkalmazni tudják.

100% személyes tanári segítség – a Skype konzultációk során

A tanár szerepe az élő nyelv gyakorlásában pótolhatatlan. Azért tanulunk egy nyelvet ugyanis, hogy élő emberekkel beszéljünk az adott nyelven. Igenis szükség van az élő tanári kapcsolatra, a tanár segítsége, visszajelzései és az élő nyelvi gyakorlás lehetősége adja meg azt a motivációt, ami lehetővé teszi a kitartó tanulást.

A DynEd valódi blended learning módszerrel dolgozik: A tanuló rendszeresen konzultál a személyes angol tanárával is. Ő az, aki a tanuló minden tevékenységét és előrehaladását látja, akivel az élő nyelvi gyakorlás rendszeresen megtörténik és aki motivál, lelkesít és dicsér. Ő adja meg a személyre szabott magyarázatokat és támogatást. A szoftver és a tanár munkája egymásra van hangolva: a tanár munkáját precízen kidolgozott tanári kézikönyv segíti.

Könnyen szervezhető és bárhol végezhető tanulás – mobil eszközökkel és számítógéppel

A DynEd módszert úgy alakították ki, hogy 15-20 perces egységekben végezve a leghatékonyabb. Így odafigyeléssel és önfegyelemmel lehetséges a napi 1 óra intenzív, beszédközpontú tanulás anélkül, hogy az felborítaná a napirendet. Az utazási időt megnyerjük és tiszta tanulási idővé fordíthatjuk, így már ezzel előnyt élvezünk a hagyományos nyelvórákhoz képest.

A DynEd tanuláshoz egyszerre több eszközt is használhatunk: út közben tabletet vagy telefont, odahaza a kényelmesebb számítógépet. Az adatszinkronizációnak köszönhetően mindig ott folytatjuk a tanulást, ahol az előző eszközön abbahagytuk.

Ha felkeltette az érdeklődését a módszer, kérje online bemutatónkat!

Kapcsolatfelvétel