Nyelvtanulás szótanulás nélkül

Bár sokat beszélnek arról, hogy a szómagolás egyáltalán nem célravezető a nyelvtanulásban, mégis elbizonytalanodik az ember, amikor először találkozik olyan nyelvtanfolyammal, amiben egyáltalán nincsenek lefordítva a szövegek, nincsenek szószedetek és sokszor még nyelvtani magyarázatok sem. A DynEd Inc. alapítói 1989-ben kezdtek el olyan angol nyelvoktatási  módszert kidolgozni, amelyik a természetes nyelvtanulási utat követi. Ezekben a tanfolyamokban nem találunk fordítást vagy szószedetet és ha néha előfordulnak benne nyelvtani szabályok, akkor azok is utólagos magyarázatként szerepelnek a megfelelő mintagyakorlatokat követően.

(tovább…)

Igenis létezik hatékony nyelvoktatás!

A nyelvoktatás sokféle formában lehet hatékony. Az igazi kérdés inkább az, hogy a nyelvet milyen formában kívánjuk használni. A hagyományos, szöveg alapú nyelvoktatás kiválóan működhet – egyetlen hátránya, hogy pusztán az írott szövegek megértését fejleszti. Így ha valóban beszélnünk kell egy idegen nyelven, olyan oktatási formára van szükségünk, ami beszéd alapon tanítja a nyelvet. Ez pedig a hagyományos módszerekkel igen nehéz: hiszen a legintenzívebb nyelvórán sem beszél a diák aktívan többet, mint az idő 30-40%-át. A többi a tanári magyarázatokkal, írásbeli feladatokkal telik.

A DynEd kaliforniai vállalat megmutatja, hogyan lehet beszéd alapon nyelvet tanítani már a kezdetektől fogva. A világ legszélesebb digitális angol nyelvtanfolyam kínálatával rendelkező cégnek több, mint 25 millió felhasználója van világszerte. Magánemberek mellett oktatási minisztériumok, kormányok és számos nagyvállalat tette le már a DynEd mellett a voksát.

(tovább…)

Angol beszédfejlesztés DynEd módszerrel

Az élő beszéd megértése és a folyamatos, spontán beszéd olyan készség, amihez rengeteg gyakorlásra van szükség. Addig kell gyakorolni, amíg el nem jutunk a tudatos gondolkodástól a tudat alatti automatizmusig. Erre szükség van, hiszen az élő beszédhelyzetben nincs időnk tudatosan gondolkodni.
Jó példa erre a hangszeren való tanulás: a zenészek ugyanazt a darabot gyakorolják nap mint nap, míg becsukott szemmel el nem tudják játszani.

 

(tovább…)

Új év – Új Akció a DynEd Angol Nyelvtanfolyamokra!

DynEd újévi akció (tovább…)

Ingyen letölthető: DynEd Plus angol nyelvtanfolyam!

A DynEd kaliforniai vállalat DynEd Plus nevű angol nyelvtanfolyama újabb nemzetközi elismerést nyert. A kitüntetést a Tech&Learning Awards of Excellence 2016 nemzetközi megmérettetésén a New Product kategóriában kapta.DynEd Plus App 2016 Winner (tovább…)

Kiszakadva a munkából, otthonlétre ítélve …

… sok kisgyermekes anyuka gondol arra, hogy megtanul valami hasznosat – pl. egy idegen nyelvet. A gondolat kézenfekvő és hasznos, sokan mégis néhány hét múlva úgy döntenek, hogy megvárják inkább, amíg a gyerekek megnőnek.

angol tanulás otthon

Angol tanulás kisgyerekkel?

(tovább…)

Jelentős szerződés a kolumbiai kormánnyal

Bogotá, Kolumbia, 2016. március 2.

A Servicio Nacional Educativo de Aprendizaje (SENA) szerződést kötött a Dyned-del a Nemzeti Felnőttképzési program angol nyelvi tesztjeinek és nyelvvizsgáinak lebonyolítására. Több, mint 1,2 millió felnőtt tanuló angol nyelvtudásának szintjét ezentúl a DynEd Placement Test-jének segítségével fogják felmérni. A tanulók ezt követően vehetnek részt a SENA online és osztálytermi nyelvtanfolyamain.

(tovább…)

Angol nyelvtanfolyam – ingyenes nemzetközi nyelvvizsgával!

diplomaAngol nyelvterületen szeretne tanulni és nyelvvizsgára van szüksége?

Munkát vállalna és igazolnia kell angol nyelvtudását?

Tanuljon angolul a DynEd-del és tegyen nemzetközi nyelvvizsgát ingyenesen!

(tovább…)